Se numea Sarah, de Tatiana de Rosnay

Sunt fericită!  Am început anul cititnd o carte. Spre rușinea mea, nu am mai citit nimic de ceva timp. Nu pot spune că nu am avut timp, nu există scuză pentru așa ceva.

Soțul meu a cumpărat  cartea  anul trecut, prin octombrie, și m-am gândit zilele astea să mă apuc de ea. Nu am făcut deloc rău, nu m-am putut lăsa de ea până nu am terminat-o, atât de interesantă a fost.

„Se numea Sarah”, este un roman ușor de citit, cu capitole scurte dar greu de asimilat, cu o poveste emoționantă, tristă, ușor lacrimogenă. Cartea a fost vândută în două milioane de exemplare și tradusă în 36 de țări.

Cartea :images

„Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiță evreică în vârstă de 10 ani, este arestată în toiul nopții, împreună cu părinții ei, de poliția franceză, dar nu înainte de a-;i încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulți ani la Paris și măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d'”Hiv, cu ocazia comemorării a șaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franței. În timpul investigației sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de famile adânc îngropate, care o leagă de Sarah, și simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adâncește în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură și o fac să-și pună întrebări cu privire la propria existență. ”

Este o carte care merită citită ! Romanul a fost și ecranizat, încă nu am văzut filmul dar sper să-l văd cât mai curând.

Anunțuri

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s