Bucuria de a fi mamă…din nou

1382286_738312772861806_1508737608_n

Au trecut două săptămani de când am devenit din nou mamă. A fost o experiență extraordinară, dureroasă, dar a trecut repede și deja am uitat cum a fost.

Am născut pe 1 octombrie la ora 9 și 20. Inițial medicul meu m-a chemat marți dimineața la maternitate să-mi declanșeze nașterea deoarece am depășit 40 de săptămâni iar bebelușul era deja destul de mare. Mi-a spus că voi naște pe la ora 2 ziua dar  contracțiile au început pe la 2 noaptea, probabil s-au declanșat de la emoții.

Am stat frumușel până dimineață, am făcut duș, m-am pregătit că de dormit nu am reușit să dorm și am plecat spre maternitate la ora 6 jumate. Am ajuns acolo la ora 7 și ceva ,m-am internat ,m-au dus la sala de nașteri și l-am sunat pe doctor. A venit medicul meu și eu eram deja cu dilatație de 5-6. Mi-a pus o perfuzie cu oxitocină, mi-a rupt  membranele și la 9 si 20 s-a întâmplat minunea, mi-am văzut scumpul bebeluș  care a cântărit 3650 g și a avut 53 de cm.

Am avut și un medic extraordinar, care a stat cu mine tot timpul, m-a ajutat și m-a încurajat.

Pot spune că primele  2 săptămâni acasă cu bebelușul au fost ușoare,  am dormit noaptea, m-am trezit doar sa-l alăptez, exceptând o răceală pe care am luat-o de la băiețelul meu mai mare și am stat cu mască să nu-i dau și la micuț. Dureri nu au fost decât foarte ușoare și mai mult în prima săptămînă, am făcut chiar și ordine în casă, l-am ridicat pe cel mare în brațe, sânii nu m-au durut deloc, ce mai…tot să naști natural…Sunt o persoană norocoasă, sunt foarte rezistentă la durere.

Cel mic e extraordinar, e o minune,  nu mai suntem stresați ca la primul copil, e micuț, e ca o păpușică, încă nu ne dăm seama cu cine seamănă. Mie mi se pare că seamănă cu Sebastian când era bebeluș.

Ne dorim să fie sănătos și să ne bucurăm de fiecare moment petrecut cu el pentru că timpul trece foarte repede și nu ne vom mai întâlni cu asemenea momente.

Anunțuri

4 gânduri despre “Bucuria de a fi mamă…din nou

  1. Sa fie sanatos, norocos , fericit si sa va aduca numai bucuri! Ma bucur ca te-ai refacut repede si ca ai parte de un copilas asa cuminte. Poate nu suna prea frumos ce spun dar eu sustin ca pana la 3 ani copilul se dreseaza, apoi se educa! Deci iti urez sa fii un dresor bun ca sa poti sa fii mai tarziu un bun educator. Se cheama ca de acum esti „seful haitei”! 🙂

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s